Thursday, December 29, 2011

Tak sangka sungguh .

Assalamualaikum . Hurm seriously aku betul betul tak sangka dengan apa yang aku dengar . Aku betul betul tak sangka yang kaw boleh berubah drastik sangat macam nie disebabkan girlfriend kaw , kaw sanggup buat kawan kawan kaw sakit hati dengan perangai and perbuatan kaw . Aku ingat kaw treat aku sorang jea macam nie , but kaw buat dekat kawan kawan kaw . Kenapa ? Hebat sangat ke girlfriend kaw tu , sampai kaw sakit kan hati kawan kawan kaw ? And paling aku tak boleh terima kaw sakitkan hati kawan aku jugak . Kawan aku tu jugak merupakan kawan kaw . Perlu ke kaw berubah sampai macam tu sekali ? Cukup la kaw treat aku sorang macam tu , tak payah nak buat kawan aku macam tu jugak . Aku memang betul betul tak faham dengan perangai kaw . Aku still boleh terima lagi if kaw treat aku dengan worst , sebab aku faham and tahu sangat status kita sekarang . STRANGERS . Tapi kenapa kaw buat dekat kawan aku macam tu jugak ? Setahu aku dea merupakan kawan terbaik yang aku pernah jumpa . Tak patut kaw treat dea macam tu . Semua oarang kecewa dengan perbuatan kaw . Aku harap kaw cepat sedar . Aku tahu aku pun tak sempurna , baik macam Rasulullah . Tapi at least , kalau aku buat salah aku mengaku . Tapi kaw ? Entah laa . Kaw fikir la sendiri . Jangan kaw ingat diri kaw tu jea yang betul and perfect . And jangan ingat orang yang jahat , menipu tu akan selama-lamanya jahat . Please la ubah perangai kaw . Tak terlambat lagi .

Monday, December 26, 2011

Kecelaruan identiti .

Assalamualaikum . Hey , hai hello . Okay , saya tahu dah lama sangat saya tak update blog . Memang dah lama sangat sangat kan ? Well , yea . Salah satu faktornya sebab SPM and Internet pulak kena potong . So , itu lah salah satu faktor-faktor yang mendorong blog saya nie menjadi sarang labah-labah dalam beberapa waktu . And yes , finally saya ada peluang untuk update blog kesayangan saya nie . Oh yes , before saya terlupa title post saya nie takda kena mengena dengan apa yang saya nak cerita  nie . Title nie just saya amik dari kakak saya yang first time saya dengar perkataan mcm tu keluar dari mulut dea . Hahaha , masa mula-mula dengar tercengang jugak , but bila renung renung balik best pulak words tu kan ? Saya pun mengambil inisiatif untuk mencilok perkataan tersebut . Hahahah :D

SPM dah habis . Saya dah merdeka pada 30 November 2011 tepat pukul 3.30 petang dan paper terakhir merupakan Biology Paper 3 . Apabila saya keluar dari dewan peperiksaan saya menjerit sekuat-kuat hati walaupun suara tak berapa sangat nak kuat :D Allah saja yang tahu macam mana lega saya rasa . Segala beban yang saya tanggung dah lepas and hilang . Alhamdulilah . Walaupun saya tahu ada jugak paper yang saya tak buat dengan baik . Tersangat lah susah paper Biology and saya rasa macam nak menangis bila kenang balik . But , mama and abah cakap jangan ingat lagi dah benda yang dah lepas . Sekarang hanya masa untuk berdoa dan bertawakal kepada Allah SWT . Zaman persekolahan saya dah tamat . Zaman untuk kena buat homework yang menimbun-nimbun dah tamat . Zaman nak kena attend perjumpaan kokurikulum dah tamat . Antara sedar tak sedar saya dah nak memasuki usia 18 tahun . Kan ? Seriously , bila fikir-fikir balik rasa macam cepat sangat masa berlalu .

Saya dapat lalui tahun yang saya rasa amat besar dugaan yang Allah berikan kepada saya . Saya tak sangka langsung saya dapat lalui semua nie . Segala penderitaan , kesusahan , keperitan yang saya alami sepanjang tahun nie , akhirnya dah pun berakhir . Matang ? Yea , saya semakin making sekarang dalam apa yang saya hendak lakukan . Saya banyak belajar daripada pengalaman saya dulu . Sama ada yang baik atau buruk . Saya berusaha menjadi Jaja yang baru . Jaja yang sentiasa berfikir akan baik dan buruk sesuatu keputusan atau perkara yang bakal dia lakukan . Jaja yang lebih menghargai keluarga dan kawan-kawan . Jaja yang lebih bijak melakukan segala keputusan yang terbaik untuk dirinya dan juga untuk orang lain . Dan juga Jaja yang sentiasa akan lebih mendekatkan dirinya kepada Allah SWT . Saya akui , saya banyak melakukan dosa kepada Allah dan juga kesalahan . Daripada kesalahan , kekhilafan saya belajar untuk menjadi yang insan yang lebih baik . Semoga Allah memberkati dah meredhai dalam apa jua yang saya lakukan . Dan untuk awak  jugak . Jangan risau yea . Saya tak pernah berdendam atau hendak menyakiti awak lagi . Kita jugak tidak akan bertemu lagi kecuali dengan izin Allah dan jugak kita tidak mungkin akan mempunyai apa-apa lagi hubungan kecuali dengan izin Allah . Just go live your life . I won't disturb you . And i don't mind at all if you want us to be like a strangers . Saya hormat jea keputusan awak . Well , hope you will find your happiness and thanks a lots . Ya Allah , hanya Engkau sahaja yang Maha Mengetahui :)

Saturday, November 5, 2011

After SPM

Hello , hai . Assalamualaikum . Okay , blog ini akan hidup semula after saya selesai menghadapi SPM nanti . So wait for me and wish me good luck :)

Sunday, September 25, 2011

YOU

Assalamualaikum ,

Entah kenapa tiba tiba rasa sebak and rasa macam nak menangis bila dengar lagu You by Nur Jannah Alia . Actually , lagu nie dah lamaa tapi aku jea yang baru nak dengar . Bukan tak tao , tapi entah laa masa tu belum terbukak hati nak dengar lagu nie . Sekali dah dengar , terdiam aku bila dengar lirik dea . Lagu nie persis sekali apa yang tengah aku rasa dan alami sekarang . Hurm , entah laa . Aku tak tao sampai bila aku nak ingat orang yang dah lama lupakan aku . Seriously tak tao bilaa . Baru tadi Tasha tunjuk gambar dea and gf dea . Bahagia sangat aku tengok . Aku belum pernah tengok dea senyum bahagia macam tu masa deangan aku dulu . Dah laa Jaja , mana mungkin dea nak bahagia dengan kaw . Kaw dah banyak buat dea sakit hati . Salah kaw terhadap dea banyak sangat , and mustahil sangat dea akan terima kaw lagi dalam hidup dea . Yea , semua tu aku tao and aku sedar . Takpe laa dah takdir . Nie semua untuk kebaikan dea and kebahagiaan dea jugak .


* how i wish you were still mine ..

Friday, September 23, 2011

Finally :)

Trial dah habis . Alhamdulilah :) Dan saya seolah-olah bangkit semula dari kehidupan yang lalu dan dah semakin berpijak di bumi yang nyata . Syukur Ya Allah , kerana telah melimpahkan segala kasih dan sayang-Mu . Amin :))

Wednesday, September 14, 2011

Kosong .

Assalamualaikum ,

Hurm , tadi baru jea habis paper Add Math . Lega sangat sangat aku sekarang ni . Harap harap dapat la score Add Math . Haih , seriously Add Math aku tak pernah lulus pun . Teruk kan ? But but , there is nothing that i can do . Aku pun tak tahu kenapa susah sangat aku nak ngam dengan Add Math ni . Well , aku akan usaha jugak lagi . Sebab nak tak nak aku kena jugak face Add Math masa SPM nanti . Wish me luck :)

Okay , aku tak tahu apa yang aku rasa sekarang . Yang aku tahu sekarang nie aku tengah trial and lagi berapa bulan dah nak SPM . Seriously , benda tu jea yang aku rasa sekarang . Sekarang kena struggle lebih lagi dari struggle aku yang hangat hangat tahi ayam dulu . But , actually ada satu benda yang memang susah aku nak describe sekarang . Hati aku kosong , takda rasa apa dah . Macam takda feelings dah . Entah laa , maybe sebab hati aku dah biasa sakit . Dah terbiasa tengok situasi and keadaan yang betul betul menguji jiwa and hati aku . Alah bisa , tegal biasa kan ? Aku dah takda apa apa perasaan lagi dekat dea ke ? Entah . Aku rindu dea ke ? Entah . Aku sayang dea ke ? Entah . Arghhh , semua tu jawapannya memang entah . Kadang - kadang aku pun keliru dengan perasaan aku sendiri . Memang kosong sangat sangat aku rasa sekarang . Macam tak berpijak di bumi yang nyata jea . Hurm , maybe stress sebab trial kot ? Maybe laa kan ?

Kalau Allah , dah hilangkan perasaan aku dekat dea aku redha jea . Sebab hati dan perasaan aku ni milik Allah dan dea berhak untuk tarik balik atau buat apa sahaja yang dea nak . Tapi betul ke aku dah takda hati and perasaan terhadap dea ? Ya Allah , engkau bantulah aku  . Sejujurnya aku dah tak larat nak menangis , murung , stress and macam macam lagi . Air mata aku dah kering and aku dah lama tak menangis after aku dapat semula kekuatan aku untuk hadapi situasi ni . Air mata aku dah tak murah macam dulu dah . Air mata aku dah tak mudah mengalir walaupun macam macam kenangan yang aku ingat and masih tersimpan utuh dalam fikiran aku . Aku bukan Jaja yang lemah , bukan Jaja yang cepat putus asa and cepat dipengaruhi oleh perasaan sendiri . Jaja yang dulu dah tak ada and InsyaAllah jugak Jaja yang dulu tidak akan kembali lagi . Kosong kan ? Entah laa , hanya Allah and aku jea boleh faham apa yang aku rasai sekarang . Feelings is something that you cannot describe , eventhough with a million words ..

Tuesday, September 13, 2011

Saya dah tak larat kalau macam nie jea ..

Assalamualaikum ,

Arghhh , saya tension sangat sangat dengan ADD MATH !!! Saya tak tahu kenapa . Susah sangat saya nak focus dekat Add Math . Susah sangat saya nak faham , walaupun saya cuba untuk faham . Susah sangat nak ingat jalan kerja apa semua . Haih , semuanya susah . Hurm , esok exam Add Math . Ya Allah bantulah saya , terangkanlah hati saya . Permudahkanlah urusan saya esok pagi . Hanya kepada-Mu sahaja saya bermohon . Saya mohon Ya Allah , agar apa yang saya belajar dapat saya ingat . Kuatkanlah ingatan saya Ya Allah . Berikanlah saya petunjuk dan hidayah-Mu .

Monday, September 12, 2011

Ya Allah , selamatkan lah dia ..

Ya Allah sesungguhnya engkau Maha Pengasih dan Maha Penyayang , selamatkan lah sepupu aku , Nazmi Adzha . Panjangkan lah umur dia Ya Allah . Ajal dan maut semuanya di tangan engkau Ya Allah ..

Sunday, September 11, 2011

You are always in my heart :)

I just don't know why i keep recall back our memories . I know it's been too long . But that the truth that i can't deny . You are always in my heart and yeah maybe no one can replace you . Today , i just can't stop thinking about you . Im so sorry for saying all of this . I know there is nothing about me in your heart and I have to accept that fact . The fact that we are just like a STRANGERS . My pray is always with you . Hope you will happy with her . Thank you so much for all your kindness towards me before this . I won't forget it . I won't disturb your life , because i know you will be more happy without me . Forgive all my sins and my doings towards you . Thanks again for accepting me in your life before this . And you will always be my first love , no one can deny and no doubt about it .

Before this ....

You always makes me happy ,
You always makes me smile ,
You always makes my heart melt with you smile ,
You always makes my heart calm with your words .

You always try to makes me happy ,
You always try to understand me ,
You always try to forgive me ,
You always try to accept me .

But , that was before this . Before we became a STRANGERS . 


# I didn't cry because , i remember all of your advise . I miss you :)

Monday, September 5, 2011

SPM Trial 2011

Assalamualaikum ,


Okay , first of all aku admit memang dah lama tak update blog . Since nak raya hari tu , memang busy and sometimes tak tahu nak tulis apa . Well , today aku nak update before trial SPM hari Rabu ni . Astaga , cepat kan masa berlalu ? Dah trial and after few months lepas tu , SPM pulak . Haihh , aku betul betul tak tahu if aku dah ready ke belum . Aku risau sangat sangat empat subject ni , Additional Mathematics , Physics , Chemistry and Mathematics . Sumpah aku cakap aku memang tak boleh dengan subject yang kira kira ni . Arghh , sometimes rasa macam nak hentak jea kepala ni , yea laa subject kira kira macam nie susah sangat aku nak faham . Nak target A ? Hurm , aku rasa tak akan dapat . Dapat lulus pun dah bersyukur seribu rahmat dah aku rasa . Aku betul betul tension dengan keadaan macam ni , kenapa la aku ambil Science stream dulu kan ? Okay Jaja , cukup cukup nak kenang balik benda dah lepas . Kaw yang decide dulu kan , so kena terima la akibat dea . No regrets okay Jaja ! I must work hard for trial . Must must must !

And sure blog aku ni akan bersarang labah labah untuk jangka masa yang lama kot , entah laa aku sendiri pun tak sure . Maybe akan lebih busy lepas ni , aku kena catch balik apa yang aku tertinggal apa semua . Kesedaran dah mulaa tinggi dalam diri aku ni . Hope aku akan lebih yakin and result aku jugak akan bertambah baik . Aminn :) By the way , aku tak tahu kenapa dengan dea . Sehat ke tak ? Tadi pagi pagi dekat sekolah takda , then waktu rehat tiba tiba muncul , yea aku ada terdengar yang Azizi , Nazrul , Khairul , Syahrul cakap pergi hospital apa semua . But aku tak sure sangat apa yang aku dengar betul ke tak . Ya Allah , aku mohon supaya jangan la terjadi apa apa kepada dea . Secara jujurnya aku masih lagi mengambil berat pasal dea , tapi aku tak boleh terlalu menunjuk . Ya Allah , permudahkanlah segala urusan dea , berikanlah kebahagiaan . Sungguh apa yang aku katakan ini ikhlas dari lubuk hati aku :) 

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin :)

Assalamualaikum , heyy haii hello :) Yeayy , sikit lagii rayaaa ! Ya Allah sungguh aku tak sangka . Hahahah , bajet jea kan ? Macam tak pernah raya jea before this ? But , seriously tahun lepas aku tak raya pun . Well ada la sikit masalah yang menghalang , but but tahun nie tak ! So , aku nak rayaa puas puasa . Yes yes yes ! Yeahh , i know aku macam tak sedar diri jea kan ? Nak SPM , but tak macam orang nak ambil SPM pun , yea aku admit . Maybe sebab mood nak raya kot , and aku admit jugak after habis Pra - Trial hari tu , memang aku enjoy sakan macam tak ingat dunia jea . Haihh , apa boleh buat ? Tapi itu tak bermakna aku lupa langsung pasal study . Just aku terlebih excited nak sambut raya , tu jea . Study aku still ingat . Yea laa , tambah tambah lagi busy sangat sekarang tolong mama buat biskut raya , kemas rumah apa semua . So memang takda masa sangat aku nak pegang buku . Dah lepas buat keje apa semua confirm confirm letih , otak pun dah tak boleh nak jalan study apa semua . Mama dengan abah pun dah bisng jugak , but please la understand me . Jaja cuma nak raya 3 hari jea , bukan sebulan :) Biskut raya dah banyak buat , wahh gembira sungguh rasa dalam hati hahahaha . Aku rasa best sangat time nak buat biskut raya , letih memang la letih tapi memori tu yang penting . Buat biskut raya pun setahun sekali kan , so terover la pulak sukanya aku nie haa .

Well , semalam hari last sekolah for cuti Hari Raya nie . Then semalam jugak before balik sekolah ada sesi bersalam - salaman dengan cikgu apa semua . But yang paling buat aku tersentak Cikgu Marhana la , hahaha rasa malu pun ada jugak . Siap warning lagi ' lepas raya nie datang laa , jangan tak datang ' hahahah . Cikgu macam tahu tahu jea perangai aku . Yea cikgu saya akan datang , sebab saya sedar yang saya tak habis SPM lagi , dan jugak sebab saya nak belajar Chemistry :D * statement aku ke nie ? Hahahah , act dea ambil berat pasal aku , yea laa tengok markah pun macam hidup segan mati tak mahu , mana tak risau dea . Yea , aku akan cuba sedaya upaya untuk Chemistry and of course Additional Mathematics too . Heyy , nampaknya aku dah menyimpang banyak sangat kot ? Hehehe , takpe laa maybe nie last post untuk this week , sebab next week dah raya . Memang dah takda masa dah nak menghadap lappy jea .  Okay back to event salam menyalam tadi hahaha . Aku just sempat cakap mintak maaf apa semua dekat kawan kawan yang lain tak semua laa sebab tak sempat . Except dea jea aku tak cakap apa apa , haihh entah laa aku tak tahu perlu ke aku minta maaf sebab aku takut nanti keadaan akan bertambah tambah teruk . Takpe laa , lagi pun segala salah dea aku dah lama maafkan , and aku harap segala kemaafan yang pernah aku ucap dekat dea pun dea akan memaafkan aku dengan ikhlas . Aku harap sangat sangat hubungan silaturahim antara aku dengan dea akan bertambah baik satu hari nanti . And semalam jugak last aku tengok dea for this week , dea happy sangat sangat dengan orang yang dea sayang sekarang . Yea takpe , aku pun bahagia kalau tengok dea bahagia . Cukup laa , aku dapat tengok senyuman dea dari jauh . Lagi pun sekarang aku dah okayy :) I think thats all , okayy saya Maizatul Shahiza Binti Meor Zul Hassan or Jaja ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin . Semoga segala kesalahan , kesilapan , dan kekhilafan saya selama ini dapat anda semua maafkan . Semoga Aidilfitri kali ini membawa seribu rahmat kepada kita semua . Aminn :)


* Hope Aidilfitri nie jugak akan menyambung semula silaturahim antara kita .

Monday, August 22, 2011

Opah , Tok :)

Assalamualaikum , and hai hello selamat sejahtera :) Okayy , aku dah terlambat 2 hari nak update blog ni huhuhu . Takpe laa , asalkan benda yang aku nak tulis masih lagi segar dalam ingatan . Hari Sabtu hari tu balik kampung , jumpa tok dengan opah and sekali berbuka puasa dekat sana and tidur sana . Memang lain sangat suasana buka puasa dekat kampung berbanding rumah . Waktu nak sahur lagi laa , hahaha dengar opah lepek lepek * means membebel . Almaklumla , dah ada dekat kampung keluar semua loghat Perak yang sudah lama tidak digunakan di Kampar , huhuhu . Seriously , dekat kampung memang puas laa aku berloghat dengan sedara mara semua . Hahaha , memang best sangat sangat . Then malam tu pergi surau , solat sunat terawih , okayy secara jujur aku bukanlah stok rajin solat terawih ni , tapi dah abah ajak then sekali sekala ada dekat kampung kan , apa salahnya . Lagi pun surau Tok , then Tok pulak yang jadi iman kan . Hurm nak jugak merasa solat berimamkan Tok . So aku dengan hati yang gembira lagi girang pun pergi la join . Alhamdulilah , semuanya lancar jea . Then balik rumah Tok , apa lagi Tok ajak makan yang second round pulakk , hahahah . Kalau duduk dengan Tok dengan Opah kan confirm tak akan tak cukup makan . Percaya lahh , hahahaha . Well , malam tu jumpa Ewa apa semua , borak borak dari hati ke hati acececce . Hahaha , biasa la tuh kalau dah perempuan sama perempuan kann ? Banyak jugak yang diborakkan , tapi no need kot nak mention dalam post nie . Im enjoying myself damn much ! Best sangat sangat eventhough tidur semalam jea . Nak buat macam mana kan . Takpe takpe , Raya nanti enjoy la puas puas lagii :D * tak sedar diri budak nie , nak SPM =="

Aku tenang sangat sangat dekat kampung , rasa macam masalah takda and akan betul betul lupa masalah and apa yang aku rasa . Nikmatnya duduk dekat kampung kan ? Lagi pulak , ada adik adik sedara aku yang comel comel semua . Tengok muka deaorang pun dah tenang and damai jea aku rasa . Hurm , aku mesti kuat untuk hadapi semua ni , mesti kuat untuk melawan semua perasaan yang tak sepatutnya aku rasai . Sikit lagi dah nak bulan 9 , Ya Allah aku mohon kaw berikanlah kekuatan kepada diriku . SPM dah nak dekat sangat . Usaha Jaja , buktikan kepada dea , buktikan kepada family , buktikan kepada orang lain yang kaw boleh berjaya :)


* Kita tidak akan tahu kita mampu atau tidak melalui sesuatu yang sukar , kecuali kita sudah berada atau sedang mengalami   situasi tersebut .

Friday, August 19, 2011

That was the last moment :)

Assalamualaikum , heyy haii hello :) Okay today dengan secara rasminyaa Pre - Trial SPM sudaa tamat . Alhamdulilah , at last boleh jugak bernafas sikit . Haihh , belum lagi trial yang betul JPN Perak buat . Baru trial yang sekolah buat pun dah tension habis dah . Ya Allah , kaw permudahkanlah segala urusan aku . Terangkanlah hati aku untuk menuntut ilmu , jangan lah kaw tutup pintu hatiku ini Ya Allah , berikanlah aku hidayah dan petunjuk - Mu , amin :) And and hari nie jugak ada Majlis Bacaan Yaasin , Berbuka Puasa , Solat Sunat Hajat dan Terawih . Malam nie mengingatkan aku pada tahun 2009 , di mana tujuan yang sama jugak tapi keadaan lain dari sekarang . Aku hampir hampir menangis sebab terkenangkan benda yang dah lama berlalu dan tidak mungkin akan berulang semula . Yeahh , that was the last moment aku akan solat sama sama dengan kawan kawan semua . Gelak and happy and berbuka puasa sama sama . Cepat sangat waktu berjalan , tak sangka sikit lagi aku dah nak meninggalkan sekolah , meninggalkan SMK Sentosa , Kampar dan disini jugalah macam macam peristiwa dan perkara yang telah aku lalui . Semuanya masih utuh tersemat di dalam hati aku nie . Sedikitpun ia tidak pernah hilang . Di sini jugak aku mengenali dan menyintai seseorang dan di sini jugak aku merasai keperitan dan sakit hati yang teramat sangat . Sungguh aku tak sangka yang aku telah pun hampir ke penghujung untuk melalui semua ini . Masa telah banyak mendewasakan aku , pengalaman pun telah banyak mendewasakan aku . Terima kasih kepada insan yang pernah buat saya bahagia walaupun tidak begitu lama . Terima kasih kerana bersabar dengan kerenah saya . Terima kasih kerana tetap menerima saya walaupun hati awak sakit yang teramat sangat . Terima kasih kerana banyak menyedarkan saya tentang kehidupan dan terima kasih kerana pernah menyayangi dan mencintai saya . Tak mungkin aku dapat lupakan . Well , SPM lagi 87 hari . What to do ? I have to be more struggle by hook or by crook . Dont be lazy Jaja , kuatkan semangat . Ingat pengorbanan yang telah kaw buat . Jangan sia sia kan pengorbanan tu , walaupun orang yang berjanji akan bersama sama berkorban tuh prinsip dea dah bertukar . Takpe la Jaja , sedangkan sungai berubah ini kan pulak manusia . Semua pernah buat kesilapan dan kekhilafan , begitu jugak kaw Jaja . Jangan simpan dendam and kebencian dalam hati , kerana ia akan memusnahkan kehidupan . Sabar adalah cara yang terbaik dan aku percaya Allah suka dan sayang orang yang selalu bersabar :)



* And maybe that was the last time i will see you wear Baju Melayu . 

Thursday, August 18, 2011

Time , pleasa be faster =="

Assalamualaikum , hello all . Im so tension right now with my Add Math , yeah for sure its was my first first killer subject ! Hurm tomorrow is a last paper for Pre - Trial SPM , ohh thanks god . I can feel relieve and breathe easily tomorrow . Eventhough is not the real trial , but at least all the burden in my head has gone . I just dont know what to study for Add Math , and yes i have been doing the past year questions , that all . Nothing more , nothing less . But i dont know if i can answer all the questions tomorrow . Seriously , i dont have any confident at all to answer that paper . Allah please help me . I hope the topic that i can score i can do it . Yeah for sure its was graph , thats the only topic or subtopic that i think i can score for paper 2 . Nevermind , i just do what i can do . Heyy , please dont say im give up too early without trying okay ? I have already to love and like Add Math but it seems so imposibble . Well , yeah im gonna do what i can do . Im not the one who force myself to score A+ for all subject science , because i know i cant do it . And i know im good in language . So thats the reason i talk like this . Im really really tired , and my brain seems doesnt work anymore for Add Math , so i think im gonna stop and sleep . I have already try my best for Add Math , the rest is up to Allah . Allah knows and feel what i feel know . Oh Allah , please help me tomorrow , please make everything easy for me , and please make my soul calm tomorrow . Amin :)

* sorry if my english is too bad or broken .

Wednesday, August 17, 2011

imissyou :)

Assalamuaikum , hai hello :) Yeahh , it's been so long i haven't update mg blog . So busy with all kinds of things and surely with my Pre-Trial . Oh my god , it's haven't finish yet , but i can feel really really relieved now because my killer paper just already pass . Ahh , semak pulak aku rasa speaking wehh . Hahaha , buat malu jea if grammar salah apa semua . Okayy back to Bahasa Melayu bahasa ibunda , hahaha . Baru semalam paper Chemistry habis , Allah jea yang tahu macam mana lega and gembiranya aku . Memang laa exam tak habis lagii , tapi bagi aku bilaa dah habis paper Chemistry aku rasa mcm best sangat sebab aku memang musuh sikit dengan Chemistry nie . Im so sorry Chemistry i try to like and love you , but it's seems like mustahil jea . But but i will try again , entah laa sebabnya nak tak nak kena jugak face and jawab Chemistry SPM nanti . Memang tak kan boleh avoid .

Okay , actually pagi pagi buta aku update blog sebab dah lama tak update then rasa mata tak mengantuk . Cadang nak study Biology kejap lagii . * Cehh macam tercapai jea hajat kaw tu Jaja kalau dah menghadap netbook :D Seriously memang rindu sangat nak update blog . So nak kata ada story sangat nak tulis takda la jugak . Minggu ni and minggu lepas memang packed sangat sangat yea laa exam kan . Takda masa nak buat benda lain kot . So memang tak banyak la kot story melainkan satu story ni jea laa . Hurm , exam kena pulak aku duduk berdekatan dengan dea . Nasib kaw la Jaja , nama Maizatul mesti la dekat dengan budak budak laki , sebab budak laki kan kebanyakkannya Muhammad or Mohamad . Nak tak nak kena jugak la aku duduk . Everything fine jea , takda apa . Just ada sikit perangai dea masa exam yang paling aku tak berkenan and  tak suka . Entah laa malas nak cerita , bulan bulan puasa ni mengutuk pulak hahaha . Aku tengok jea la , lagi pun takda rasa apa dah dekat aku if dea jalan berdua ke or apa apa jea laa . Im a new Jaja , must be strong . Move on Jaja :)

* Fighting for SPM ! :D

Tuesday, August 9, 2011

Kecewa yang teramat - amat sangat .

Assalamualaikum . Okay , insiden depan mata aku tadi and yang jadi saksi Fairuz and adik dea Efa betu betul buat tangkai hati aku nie tersentap sangat sangat . Ya Allah , kaw kuat kan lah aku . Yea aku akui sedikit sebanyak aku sudah mula mendapat kekuatan aku semula . Tapi masih kurang , Ya Allah bantulah hamba - Mu ini . Sungguh Ya Allah aku seolah olah tidak lagi mengenali dea yang dahulu . Dea sudah berubah dan aku tidak tahu kenapa , okay mungkin disebabkan aku dulu tapi setahu aku dea seorang yang berpegang teguh terhadap keputusan yang dea ambil . Setiap apa yang dikatakan nya itulah yang akan dea lakukan . Kenapa Ya Allah ? Sungguh aku terkejut sekali dengan perubahan dea . Jauh berbeza apa yang dea lakukan terhadap aku dahulu . Mungkin ada kebenaran apa yang dea pernah ucapkan kepada aku dahulu . Tak perlu lah aku sebut dekat sini . Hanya aku , dea dan Allah sahaja yang tahu .

Aku tidak kisah dan aku sanggup untuk menanggung semua sakit hati ini asalkan dea berpegang teguh dengan apa yang dikatakannya . Tapi hati aku hancur sangat dan aku amat amat kecewa dengan perubahan mendadak dea . Tapi apa yang boleh aku buat , aku hanya boleh bersabar and melihat dea daripada jauh . Aku hanya boleh mendoakan kebahagiaan dea bersama orang yang dea sayang .

* Aku redha Ya Allah :)

Sunday, August 7, 2011

Tak mudah .

Hey hello hai . Assalamualaikum . Entah kenapa aku tiba tiba rasa nak update blog nie . Haihh padahal esok nak exam , takpe la Jaja . Lagi pun esok BM jea , cehh BM jeaa ? Berlagak kaw Jaja , eh eh bukan aku berlagak okay ? Tapi memang itu kenyataannya , aku InsyaAllah and aku confident dengan BM tapi bukan over okay ? Aku rasa yang aku macam boleh score untuk subject tuh . Lagi pun tak salah kan kalau aku yakin dengan diri aku sendiri ? Huhuhu , hopefully aku dapat score A jugak untuk kali nie . Aminn :)

Sejak dua menjak nie aku macam terfikir nak cari someone untuk replace tempat dea , tapi entah laa aku still tak boleh jugak nak buang dea dari hati aku nie seratus peratus . Memang susah sangat , tapi aku tetap cuba . Cinta aku bukan mudah untuk diberi dekat sape sape and bukan senang aku nak terima someone lagi dalam hidup aku . Cinta aku bukan hari nie clash esok dah cari lain , no . Aku bukan jenis macam tuh , bagi aku selagi aku tak boleh buang and lupa orang tuh dari hidup and hati aku sampai bila bila aku tak akan dapat terima orang lain . Sebab aku tak nak mencintai orang lain padahal dalam masa yang sama aku still lagi teringat dekat yang lain . Itu namanya tak adil and akan menyakiti hati masing masing .

Aku selesa dalam keadaan macam nie . Biarlah orang nak kata apa . Yea , aku akui memang sunyi sangat sangat tapi apa lagi yang bole aku buat ? Aku dah serik , aku dah tak nak rasa ditinggalkan untuk kali kedua . Sakit sangat rasanya apabila ditinggalkan and orang yang meninggalkan kita tuh pergi mencari yang lain pulak . Tak , aku tidak akan menjerumuskan diri aku lagi ke arah itu . Cukup la sekali , Ya Allah lindungilah aku , lindungilah perasaan aku daripada jatuh hati kepada sesiapa lagi . Cukup lah sekali ..

Hahaha . At least im trying :D

Yeay , dah seminggu dah kita semua berpuasa . Kejap sangat pulak rasanya kan ? Huhuhu . Then sikit lagi rayaa ! Yeay , best best :) Hari nie Meme dengan Adah dah nak balik . Hurm , tak tahu lagi bila dapat berbuka puasa sama sama and semua ada . Tapi nanti InsyaAllah dapat lagi kot . Amin . Hahaha , act aku update post kali nie guna Ipad . Hehehe , bangga sikit wehh tapi malangnya bukan aku punya but abg aku punya . Saje jea nak try update blog guna Ipad . Susah jugak laa , tapi at least im trying kan ? Hahaha , dah dah tak tahu nak merepek ape lagi pagi pagi nie . Well , sekarang tengah exam mood , wish me good luck ! Bye , Assalamualaikum :)

Thursday, August 4, 2011

Pre - Trial , 5 August 2011 - 22 August 2011

Assalamualaikum , hai hello :) Well , seperti yang anda lihat title di atas . Yea , esok aku akan menghadapinyaa . Wish me luck . Harap harap dapat laa jawab dengan mudah dan tenang . But malangnya subject mula mula esok Add Math Paper 1 , oh my god . Seriously , aku takut gila and tak tahu la dapat ke tak jawab . Nak study lagi pun rasanya dah tepu otak and dengan mengantuk and letih . Entah laa , aku serahkan semuanya dekat Allah . Sebab aku tahu untuk kali ni usaha aku kurang , takpe laa . Aku akan cuba buat and jawab semampu yang boleh .

Hurm , hari nie dekat sekolah nothing happen sangat la . Just hari nie boleh dikatakan sehari suntuk aku dengan Fairuz duduk dalam Bilik Seni jea . Yea la , nak temankan Fairuz buat kerja kursus seni tuh , and finally siap jugak . Seronok pulak aku tengok eventhough aku tak ambil seni kan , well aku still enjoy jugak . Hahaha , bukan aku tak minat langsung seni seni nie , tapi entah laa belum sampai seru lagi kot . Ececece , macam apa aje ayat . Hahaha . Jannah pulak pagi pagi lagi dah mengutuk , masuk hari nie dah dua kali . Hahaha , aku just gelak and senyum jea la . Biarkan jea la deaorang Jannah oii . Kaw yang tengok pun sakit hati ini kan pulak aku . Lagi la berganda ganda , tapi aku tak boleh buat apa dah , melainkan bersabar dan terus bersabar , bertahan dan terus bertahan . Sebab itu saja yang aku mampu buat . Asalkan deaorang bahagia sudah laa . What past is past and aku memang tak simpan apa apa dendam pun . Benci apatah lagi .

Okay , stop about benda nie . Cerita pasal raya pulakk . Hahahah baju raya aku hampir siap . Thank you mama , i love you so much . Tak sabar nak raya ! Yea , aku tahu aku macam tak sedar diri nak SPM apa semua , tapi apa salahnya raya sekali setahun jea , tak kan sebab SPM aku nak korban sangat kot . Lagi pun aku bukan nak raya sampai sebulan . 3 hari cukup laa . Kan kan kan ? :)

Monday, August 1, 2011

Bulan baik , aku cuba untuk jadi lebih baik :)

Assalamualaikum . Kerap pulak laa aku update blog nie , hehehe . Yea laa maybe sebab bulan puasa nie tak buat apa sangat * bukan tak buat apa sangat kott , just saja nak memanjakan diri :p Hahaha jahatt kan aku ? Tapi takda la sampai takk buat apa , just dah kurang sikit laa especially study . Astaga , memang rasa macam apa , eventhough tak puasa pun rasa macam K.O nie kan pulak puasa . Haihh tapi takpe takpe inilah nama nya dugaan . So , kita mesti hadapi dengan kuat dan tabah ! :)

Aktiviti aku bulan puasa nie tak macam aktiviti bulan bulan lain laa . But , lately aku dah addicted dengan cerita Ketika Cinta Bertasbih . Huhuhu , movie kan dulu tapi sekarang dah ada dea punya sinetron . Wuhuu , best sangat sangat . Seriously , cerita tu benar benar bagi aku semangat and banyak mengajar aku lagi dalam ilmu agama nie . Cerita tu mengajar erti kesetiaan , kesabaran , keikhlasan , kejujuran , ketabahan . And banyak lagi laa yang positif semuanya .

Pasal cinta ? Yea memang ada dalam cerita nie , dah namanya pun Ketika Cinta Bertasbih kan ? :) But , cinta dalam cerita nie memang lain la dengan cinta yang nyata . Aku sendiri pun tak tao laa dapat ikut ke tidak , tapi yea aku akan cuba sedaya yang mungkin . Hurm , kenapa Jaja jadi macam nie ? Mungkin sebab berkat bulan Ramadan nie kan ? InsyaAllah aku akan cuba untuk memperbaiki diri supaya menjadi lebih baik . Kerana bulan Ramadan merupakan bulan yang amat mulia .

Ya Allah , semoga hari esok lebih baik dari hari ini . Ya Allah ,  semoga aku lebih kuat untuk menghadapi hari esok dan selama-lamanya . Ya Allah , semoga iman dan hati ku ini kuat untuk selama-lamanya . Ya Allah , semoga engkau redhai segala yang telah aku lakukan . Buat masa sekarang aku tidak akan lagi memikirkan tentang perkara yang sebelumnya aku memang selalu fikirkan . Aku akan mencuba nya Ya Allah , bantulah aku .

* Tidak semua yang kita inginkan akan dapat kita miliki . Cuma satu yang perlu kita pegang , Allah lebih tahu apa yang lebih baik untuk hamba-Nya , dan kita sebagai hamba-Nya perlu sentiasa berdoa dan bertawakal kepadanya . Kehilangan seseorang yang disayangi mungkin memeritkan , tapi ketahuilah bahawa Allah tidak akan memberi ujian yang hamba-Nya tidak dapat menghadapinya dan juga ketahuilah bahawa setiap dugaan yang terjadi ada hikmah disebalik nya .

Wassalam :)

Sunday, July 31, 2011

Ya Allah , Ya Rahim ..

Hey all , Assalamualaikum . Well , before puasa lagi berapa jam sangat nie kan aku nak melepaskan apa yang sepatutnya aku lepas dan marah apa yang patut aku marah ! Yea laa , sebabnya lepas dah puasa nie tak boleh dahh , kena lagi banyak banyak sabar . Tadi on fb then tangan pegi gatai gatai tekan recent activity Eyfaa . Then keluar laa gambar yang tak sepatutnya aku  tak tengok and aku memang tak nak tengok ! Haihh , kenapa la dengan kaw nie Jaja ? Cari pasal kenapa haa ? Last last kaw jugakk yg merana . I just don't know why . Hati aku nie mungkin tak rela kan lagii apa yang dah jadi walaupun dah lapan bulan benda nie terjadi .

Hati aku rasa macam kena carik carik and macam kena tusuk dengan benda tajam jea bila nampak both of them . Ya Allah , kaw kuatkan lah lagi semangat aku . Mungkin semangat yang aku ada nie belum cukup kuat lagi kott . Entah laa , aku kadang kadang keliru dengan perasaan aku sendiri . Exam dah nak dekat sangat . Kuat ke aku nak tempuh semua nie Ya Allah ? Ya Allah kaw permudahkan lahh urusan aku , kaw kuatkan lah semangat aku . Ya Allah , kaw pimpinlah aku ke jalan yang kaw redhai , Ya Allah kaw sayangilah aku sebagaimana kaw menyayangi Rasullulah . Sungguh Ya Allah aku tidak akan kuat untuk menempuhi semua dugaan ini tanpa pertolonganmu . Kaw jadikan lah aku seperti Rasullulah yang sentiasa bersabar walaupun berbagai bagai perkara buruk terjadi kepadanya . Ya Allah , berikanlah aku hidayah dan petunjukmu . Kaw tarik kan lah kembali segala kenangan dan ingatan aku terhadap dea Ya Allah . Sungguh aku ingin lupakan dea tapi semakin aku cuba semakin aku lebih ingat terhadapnya Ya Allah .

Ini kan balasan terhadap orang yang ikhlas menyayangi dan mencintai seseorang ? Ini kan balasan terhadap orang yang menyakiti dan membohongi orang yang disayanginya hanya untuk mendapat perhatian ? Jikalau ya aku harus redha menerima nya Ya Allah . Satu yang amat sangat aku pohon Ya Allah , kaw berikanlah kebahagiaan kepada orang yang amat aku sayangi . Jangan timpa kan apa apa musibah terhadapnya Ya Allah . Mungkin aku tidak dapat membahagiakan dea Ya Allah dan sebab itu perkara ini harus terjadi . Aku harap orang yang berada di sampingnya sekarang mampu membahagiakan dea . Dan yea , doa aku selalu untuk kalian berdua .

* Ya Allah , jika ini balasan aku mencintai seseorang yang bukan muhrim ku , aku redha Ya Allah . Aku mohon kekuatan hati dan iman daripada-Mu Ya Allah .

Saturday, July 30, 2011

Puasaaa :)

Assalamualaikum and haii hello :) Ok aku admit dah lama sangat kot aku tak update blog . Lama ke ? Hahaha , bagi aku maybe lama tapi tak tao orang yang baca blog aku nie beranggapan macam mana kan ? Entah ada ke tak orang baca blog aku nie ? Well , if ada thanks so much if takda pun takpe sebab aim aku buat blog nie untuk aku lepaskan apa yang aku geram and apa apa saja yang aku tak boleh simpan dalam hati aku nie . Bukan apa dah tak nak dah cerita dekat orang lain ataupun kawan kawan nanti macam menyusahkan deaorang pulak kan ? Haa , aku dah melalut dah nie . Dah menyimpang jauh sangat sangat . Huhuhu

Ok then lets back to our main topic , ececece nak speaking laa pulak kaw nie Jaja oii selalunya rojak jeaa :p So , kalau betul laa tekaan and takda pulak perubahan semua Muslim di seluruh dunia akan menyambut Ramadan Al-Mubarak pada 1 OGOS ini nanti . So ada lagi sehari untuk kita semua bersedia dari segi fizikal and mental and of course perut jugakk , hahaha . Same goes with me , aku harap sangat sangat tahun nie puasa penuh tu pun if dapat and aku harap sangat sangat jugak aku sehat and mintak mintak gastrik aku tak datang laa , Hopefully sangat sangat . Yang paling susah nak sahur laa kot , dengan mengantuknya apa semua . Tapi apa boleh buat kan ? Dah kewajipan .

Hari nie tadi dekat sekolah ada Program Peningkatan Pembelajaran Cemerlang Chemistry . Yea aku dengan tak cukup tidurnya dengan sakit kepala pun pergi laa tadi . Allah jea yang tao macam mana aku tadi just nasib baik aku tak berzikir macam Fairuz jeaa , hahahah . But but nasib baik bilaa dah rest kejap and makan apa semua aku okayy . Alhamdulilah la , if tak sia sia jea laa aku g kalau satu apa pun tak dapat kan ? Harap harap ilmu yang aku dapat hari nie aku akan ingat sampai nak SPM nanti . And yeahh , cepat sangat masa berlalu . Dan Jaja yang dulu pun dah takda jugak sebab masa dah merubah segala-galanya :)


* Maybe thats the last time i will ever see his smile . Ahh Jaja , macam dea senyum dekat kaw jea , entah entah kaw jea yangg perasan . Hurm maybe . Very well then , berpijak di bumi yang nyata Jaja , its already been more than a seven months okayy ? :)

Tuesday, July 26, 2011

Tik Tok , Tik Tok .

Hello , and Assalamualaikum . Yeah , first of all saya nak mengucapkan Selamat Berpuasa kepada kaum Muslimin di seluruh dunia . Tak sangka kan , sikit lagi dah nak puasa . Tu laa , masa berlalu dengan cepat sangat , just kita nie jea yang tak sedar berapa banyak masa yang telah kita sia-sia kan . Same goes with me , haihh SPM dah nak dekat sangat nie . I just don't know laa , if boleh ke tak jawab exam SPM nanti . OMG , bila fikir fikir pasal benda nie tak cukup nafas kot . Semput sayaaa =.="

Hurm , and masa jugak laa yang telah mengubati hati saya dan telah menjadikan saya seorang manusia yang lebih kuat . Saya kini tidak lagi lemah semangat dan mudah putus asa , kerana saya tahu Allah sentiasa ada bersama sama saya di waktu susah ataupun senang . Apa yang terjadi pada saya adalah dugaan , bak orang selalu cakap time time nak exam besar memang banyak dugaan . Dan saya terima dugaan dan ujian Allah ini dengan redha . Kerana saya tahu ada hikmah disebalik apa yang terjadi ini .

Dan dengan masa jugak laa , saya belajar untuk menerima hakikat yang tak semua yang kita nak kita akan dapat , walaupun merupakan sesuatu atau sesorang yang kita sayang and suka . Dan kita jugak tak mampu nak puaskan hati semua orang . Biarlahh , sebabnya Allah lebih mengetahui niat kita dari orang lain di sekeliling kita . Jangan bersedih kerana disakiti , sebaliknya maafkanlah orang yang menyakiti anda . Yeah , jujur ikhlas saya katakan di sini yang saya maafkan semua orang yang pernah menyakiti saya dan saya tidak akan menyimpan apa apa dendam kerana dendam tu pemusnah hidup . Jadi saya tak nak musnahkan hidup saya semata mata kerana dendam . Dan saya jugak berharap orang yang pernah saya sakiti pun akan memaafkan saya .

Masa jugak mengajar saya erti sabar . Walaupun kesabaran saya tidak setanding Rasulullah SAW , tapi saya mencuba mengikuti sifat beliau . Walaupun sekecil kuman , saya akan cuba . Walaupun sesukar mana . Masa jugak telah mematangkan saya dan mendewasakan saya . Dan saya tidak akan mengulangi kesilapan dan kesalahan saya yang lalu , kerana banyak pihak akan sedih dan terluka disebabkan saya dan saya jugak yang akan menanggung akibat dari perbuatan saya . Kesalahan saya besar , sebab itu sampai sekarang orang akan ingat , walaupun telah banyak kebaikan saya lakukan , tetapi orang tetap akan mengingati kesalahan kita . Tapi tidak mengapa lah , itulah namanya lumrah kehidupan .

* Semoga Ramadan kali ini lebih bermakna buat saya dan keluarga saya :)


Sunday, July 24, 2011

Uhh , mimpi jea pun Jaja oii

I just don't know why tiba tiba aku macam mimpi dea semalam . Yeahh , mimpi tuh samar samar laa . Tapi yang aku sure dea memang ada dalam mimpi tu . Yang peliknya dalam mimpi tuh dea dekatkan muka dea dekat aku and then senyum . What this means ? Uhh , seriously i don't like bilaa dah dapat mimpi yang macam nie . Sebabnya , nanti aku akan terus terus pikir pasal nie . Yea aku tao , mimpi tuh mainan tido , dah campur dengan setan apa semua . Tapi entah laa , i just can't get it out of my head . Hurm , please Allah kuat kan lah semangat hamba-Mu ini . Trial is just around the corner . Aku tak nak sebab benda benda kecik and remeh macam nie aku tak boleh nak focus .


* Fighting Jaja , remember you have Mama and Abah :)

Saturday, July 23, 2011

Saya senyum sajaa :)

Semalam Tasha naik atas then bagitahu , " Jaja tadi kan Tasha online facebook then tiba tiba ada _______________ the rest is history . Malas nak tulis . Bagi sesiapa yang dapat paham and catch ape maksudnya bagus laa . Aku senyum jea bila Tasha cakap macam tuh . Bukan salah dea pun , budak budak biasa laa . Apa yang dea nampak tu lah yang akan dea cakap .  Bak kata orang , budak budak tak pandai menipu . Hurm Jannah pulak cakap " Jaja cuba kaw tengok muka Taec Yeon bila gelak , macam ____________ " the rest is history too . Hahaha , mesti bengkek jea korang baca post aku kali nie kan ? But , im so sorry . Tak terdaya nak taip ayat ayat yang seterusnya . Aku senyum and gelak jea bila Jannah cakap macam tuh . Dah tu aku nak buat apa lagi kan ? Tak kan nak marah and hamput hamput orang . Eventhough aku rasa lain sangat bila dengar nama dea and pasal dea . Hati nie macam terusik . Haihh , susah kalau nak bahaskan pasal hati dan perasaan . Tak akan pernah habis kan ?

But ,  i know one day i can get more better than him . I will found someone else who might actually treat me well . There's is a big world out there . And i get this strength from song White Horse by Taylor Swift . You can do it Jaja :)

Friday, July 22, 2011

It's been too long

Yeahh , dah laa sangat aku tak update blog . So the first excuse is tak tahu nak tulis apa and second excuse is aku sibuk tengok cerita Korea . Hahaha , of course my Lee Min Ho ada berlakon , if tak tak kan laa melekat sampai tak ingat dunia depan lappy . What can i do ? I just can't takes my eyes of him . For me , he is so handsome and have his own charisma . I like his smile the most ! Well , tapi tak ada la sampai fanatik nak kahwin dengan dea . Hahaha just minat macam peminat minat artis . Btw , dea memang pandai act sebenarnya , bukan setakat handsome jea . Sebabnya , kalau handsome jea bakat entah ke mana tak jadi jugak . Kan kan kan ? :) Let's stop about Lee Min Ho okay ? Ada benda lain pulak nak tulis .

Semalam , competition drama peringkat negeri . Hurm , aku harap SMK Sentosa juara but nampaknya tuah takda kot and lebih tepat lagi takda rezeki . Takpe laa , nak buat macam mana kan ? But , for me they are still the best . Cuba lagi tahun depan . I hope boleh pergi sampai peringkat NATIONAL . Sepatutnya aku pergi semalam tengok that competition but , aku decide no need laa . Because aku dah serik sangat apa yang jadi masa dekat Seri Kampar hari tuh . Please , im not strong enough to see them together for twice . So the best way , no need laa pergi . Because i know they will go . Haihh , Jaja what the hell are you thinking ? Stop that laa . It's useless to think about them . Yea yea , i try my best okay ? Eventhough , i know it's hard .

The most thing i have learn today , eventhough you try to hate and forget someone that you love , you just can't endure that you miss them when they are not around . Yes , i admit i miss him a lots . But , i don't want to think about that . It's just a feelings and im sure one day it will go away from my heart and my soul . Just need time . And i know i will meet someone more better than him and he will gonna treat me well more than him .

Sunday, July 17, 2011

Youtube

Hahh , sekarang nie aku usha usha video jeaa . Yea laa dah ramai sekarang kan orang yang vlogging nie . Hahaha , aku pulak jadi peminat . Huhuhu , dah takda keje . * What Jaja ? Takda keje ? Kaw bukan nak SPM ke ? Hahaha . Seriously takda mood nak study . Haihh , kejap lagii la kot . Hahaha macam yea yea jea aku nie . Yeahh , seriously rasa malas sangat sangat . Takpe laa , nanti lama lama okay laa kot . Aku rasa dah macam fall in love pulak dengan Sam Tsui . Kenapa selama nie aku tak sedar kan ? Tao memang tao sebab my sis , Shira ada cakap but tak tak jugak aku try search , heheheh . Then sekali dahh tengok terus melekat . Lawak aje kaw nie Jaja . But memang best , suara mantap gilaa ! Dah laa handsome pulakk tuhh :)

Saturday, July 16, 2011

Huhh , biarkan lahh .

Sabar jea laa Jaja . Dah memang takdir . Sakit hati and tersentap sikit sikit tu perkara biasa la kan ? Alaa , jangan fikir sangat laa . Banyak benda yang nak difikir kan lagi kan ? If nampak both of them buat tak nampak sudah . Sebab you have to do that . Apa lagi yang kaw boleh buat melainkan pretend yang kaw tak nak ambil tahu kan ? Pretend yang kaw tak nampak apa apa . Well , semua orang yang macam kaw pun akan buat benda yang sama jugak Jaja . Be strong okay Jaja . Takda apa yang perlu kaw perlu fikir and yang boleh lemah kan semangat kaw . Move on okay . Yeahh , sometimes hati nie tiba tiba rasa lain , but you have to control that feelings Jaja . Buang jauh jauh ! Dea milik orang lain dah sekarang nie . Terima hakikat Jaja walaupun susah . Asalkan dea bahagia cukup laa . And kaw pun dah tak kacau hidup dea sekarang . Memang tak kan sesekali muncul lagi kot . Hurm , seksa kan ? Tapi tu laa yang harus aku lalui . Jangan risau Jaja , Allah tak akan bagi dugaan and ujian yang hamba dea tak mampu nak hadapi kan ? So kaw mampu nak hadapi benda nie semuaa :) Yeahh , for SPM kena laa kuat kan lagi semangat .

* saya tak kisah if orang nak block or apa , tapi saya tak akan add balik sebab saya tak nak dituduh sebagai ' stalker ' . harap paham :)

Friday, July 15, 2011

Cepatnyaa masa berlalu ..

Pejam celik pejam celik sikit lagi dah nak masuk bulan Ramadhan . Then raya , the SPM ! Wahh , takut gila aku . Cepat sangat masa berlalu . Kaw dah ready ke nak ambil SPM Jaja oi ? Hahaha . of course laa jawapannya TAK !! Seriously , aku mmg tak ready lagi . Still banyak lagi topic yang aku tak cover , especially syllabus Form 4 . Almaklum laa , masa Form 4 dulu memamg honey moon sampai tak ingat dunia . Laa nie padan muka hangg Jaja oi . Baru terkulat-kulat nak bukak balik buku Form 4 . Haihh , alangkah bagusnya if masa boleh diputar balik . If boleh aku nak study betul betul masa Form 4 dulu and perbaiki kesilapan yang pernah aku buat dulu . Tapi apakan daya ? Masa memang tak akan boleh diputar balik . So , the moral value hargai laa masa yang ada yeaa . Jangan jadi macam aku nie haa .


Masalah pun bertubi tubi datang sejak kebelakangan nie . Ya Allah , kaw kuat kan lahh hati hamba-Mu ini . Tunjukkan lah gerangan orang yang telah menganiayai aku dan jugak Afif . Kerana kami berdua sama sekali tidak bersalah . Dan kami berdua tidak seperti yang digembar gemburkan oleh orang tersebut . Kenapa laa ada manusia macam nie ? Apa salah aku dekat kaw haa ? Cukup cukup lahh . Fikirkan lahh kesan perbuatan kaw nie dekat orang lain . Disebabkan kaw orang lain dapat masalah . Please laa , stop it . Takda faedah pun kaw buat kerja kerja macam nie .

Aku pulakk ? Hurm okay jea kott . Hati aku ? Hurmm , boleh laa . Seriously dah malas nak fikir pasal hati dan perasaan dah . Biarlah aku simpan jea , dan mungkin satu hari nanti rasa nie akan hilang , but tak tao bilaa . Mudah mudahan aku dapat kebahagiaan yang aku idam idam kan . InsyaAllah dengan izin Allah . Aku tahu Allah tu Maha Adil . Biarkan jea laa deaorang bahagia Jaja . And kaw perlu teruskan hidup for Mama and Abah :)

Monday, July 11, 2011

Perangai manusia kot .

Assalamualaikum . Lepas satu satu masalah datang . Tak selesai jugakk eventhough macam dah jumpa penyelesaian . Kenapa orang perlu buat aku macam ni ? Kenapa perlu babit kan aku ? Kenapa perlu jaja nama aku ? Haihh , seriously aku memang betul betul tak paham kenapa . Tapi yang paling teruk sekali kenapa aku mesti dibabit kan dengan dea ? Orang yang dah lama pergi dalam hidup aku ? Macam macam pertanyaan and persoalan bermain-main dalam fikiran aku . Ya Allah , kuat kan lah aku . Aku tak paham kenapa ada manusia macam ni ? Padahal aku tak pernah nak bermusuh dengan sape sape pun . Dah suka dekat someone , cakap jea laa . No need nak babitkan orang lain apa semua .


Aku rasa macam aku orang bodoh sebab baru sedar apa yang orang buat dekat aku . Kenapa la dengan kaw nie Jaja ? Haihh , alert laa sikit !

Saturday, July 9, 2011

Aku memang betul betul dah okay ke ?

Heyy , hello . Assalamualaikum . Baru tadi lepas chat dengan Aina . Dengar semua cerita and masalah dea . Kesian Aina . Hopefully , you can through all of this my dear . Im really really sure that you can . Prove it .

Aku pun tak tahu kenapa , lepas dengar cerita Aina tadi tiba tiba aku tanya diri aku sendiri , ' Jaja kaw ni memang dah betul betul okay ke ? ' Yea , aku memang okay ! ' Dah tak ingat apa dah pasal dea ? ' Ehh , mesti laa tak ! ' Dah tak rindu dea ? ' Dah tak sayang dea ? ' Dua soalan ni yang aku tak dapat nak bagi jawapan . Entah laa , aku sendiri pun tak tahu nak cakap macam mana lagi . After apa aku dah tengok and after apa aku dah rasa and lalui . Aku seriously tak tahu . Haihh , sayang ? Yea , i do . Rindu ? Yea , of course i do . But apa yang aku boleh buat if dea sendiri pun dah ada orang lain yang bertakhta dalam hati dea ? Apa lagi yang aku boleh buat kalau dea dah tak sayang and dah tak perlu kan aku lagi dalam hidup dea ? Perlu ke aku merayu rayu untuk dapat kan dea kembali ? Perlu ke aku ratapi perpisahan ni untuk sekali lagi ? Perlu ke aku ingat lagi kenangan masa bersama yang sepatutnya dah berkubur jadi sejarah ? Cinta tak semestinya memiliki , cinta tak semestinya bersatu . Aku anggap ni semua takdir and ada hikmah di sebalik semua ni . Bukan aku tak cuba untuk lupa kan dea , lupa kan segala-galanya tapi ia sangat sangat sukar untuk aku . Cari pengganti ? Tidak sama sekali , melainkan Allah menarik semula perasaan aku terhadap dea . Tak mungkin aku cari pengganti hanya untuk mengisi kekosongan padahal takda apa apa perasaan . Lagi pun cinta mana boleh dipaksa .  ' Dea boleh cari lain Jaja , kenapa kaw tak boleh ? Sebab aku masih sayang dea , macam mana aku nak cari pengganti sedangkan hati and perasaan aku masih lagi dekat dea ? Kalau difikirkan perkara ni memang tak kan habis . Biar lahh , jodoh dan maut di tangan Allah . Semua akan berubah pada satu hari nanti . Aku serahkan segala-galanya dekat Allah . Masa depan penting Jaja . SPM :) 

Friday, July 8, 2011

Seriously , aku benci gilaa orang macam nie .

Damn ! Lantak kaw laa if nak menyamar jadi sape sape pun . Yang kaw nak babitkan aku jugak kenapa ? Dah takda keje lain dah ? Seriously , aku mmg BENCI orang macam kaw nie . Ape motif kaw nak menyamar haa ? Then kalau tak kacau orang lain takpe jugak . Nie tak , tak semena-mena tanya aku soalan bukan bukan . Entah aku kenal kaw ke tak , suka suka hati jea tanya macam tuh . Stop it laa nak menyamar nie , takda gunanya pun . Maybe kaw ada agenda tersendiri , tapi aku nasihatkan tak payah laa . Buang masa and tenaga jea . Lagi pun kesian dekat tuan punya diri yg kaw menyamar tuhh kot , which aku kenal sangat sangat . Tapi aku tak tao if dea care ke tak pasal nie . But aku rasa no need laa , stop la weyy . Aku cukup laa tak berkenan dengan cara kaw nie . Ada otak kan ? Pikir okay ? Jangan otak letak dekat kepala lutut -.-


  

Thursday, July 7, 2011

Be strong Jaja , please ..

Haihh , bukan nak mengeluh ke apa , tapi kenapa aku kena rasa macam nie lagi ? 

Kenapa ?

Dengan tak sihat nya , dengan hati sakit tak tahu nak cakap macam mana sakitnya .
Ya Allah , tabahkan la hati hamba-Mu ini . 

 Jangan lah aku nampak lemah di hadapan mereka berdua , janganlah hati aku ini sakit apabila berhadapan atau ternampak mereka berdua .   

 Ya Allah , lindungilah aku . Kuatkan lah semangat ku Ya Allah . 

Redha kan la hati aku dengan takdir-Mu Ya Allah , sesungguhnya aku tahu ada hikmah di sebalik ini semua .

Tenangkan lah hatiku ini Ya Allah . 
 
 





Saturday, July 2, 2011

Happy :)

Siti Fairuz and Azizi Sopian , they make my day today . Thanks guys . Sayang korang sangat sangat . Dah lama jugak tak hangout kan ? Best jugak laa eventhough tak lama sangat keluar nya , but but im happy .


Hurm , aku okay jea . Im really really okay ! Tapi agak sedikit cuak and risau . Sekarang dah bulan July kot , lagi berapa bulan jea lagi nak SPM ! Astaga , seriously rasa macam sekejap sangat kan ? Mana tak nya , ada jugak syllabus yang tak habis lagi . Hopefully dapat la habis . Then after that ada pulak Pra Percubaan . Arghh , damn ! I got two trial laa nie ? Ish ish ish :( Lemah semangat macam ni . Takut tak dapat score jea . Dah laa aku nie malas sikit nak study . Kene rajin laa balik nie , must have Jaja !


* Chayok - chayok , Fightingg ! :)

Thursday, June 30, 2011

Lain ekk ? Huhuh .

Sayang . If kita sayang dekat seseorang kita tak kan akan rindu dea sgt . Contohnya , sayang dekat kawan kawan . Ohh yeaa ke ? Huhuhu .

Cinta . If kita cinta kan someone kita akan rindu sangat sangat dekat dea dan boleh dikatakan setiap detik saat dan masa mesti kita akan terfikir dan teringat kan dea ?

Kenapa aku merepek benda nie ? Hahaha , entah laa . Tiba tiba pulakk . Dah masuk sawan tingtong laa nie . But , betul kan ape aku cakap ? Eventhough , orang yang kita cinta dah tak lagi bersama dengan kita , tapi if still cinta and sayang mesti akan teringat kan ?  Heheheh .


* Bagi aku benda nie betul , tapi tak tao korang pulak macam mane kan ? ;)

Wednesday, June 29, 2011

Yeahh , today was great !

Hari nie , 29 June 2011 . Tadi dekat sekolahh ada Hari Bertemu Waris and Hari Koperasi . Ape ag kan ? Parents dtg tgk result laa . Deyy , abah terpaksa jugak laa tgk result aku yg mcm hidup segan mati tak mahu tuhh . Hahaha , abah im really really sorry . You should know your daughter right ? Well , nasib baik abah tak bape nak marah and emo sgt tgk result aku . Abah just cakap study ag , mane subject yg tak bape nak boleh sgt tuhh , at least dapat kan credit , C+ laa tuhh . Yes , abah i will try my best .

Ok , habis cerita pasal result , so sekarang cerita pasal jual menjual pulak . Aku , Jannah , Ama and budak budak junior Puteri Islam kena handle gerai , yea laa dah nama nya hari Koperasi kan , kena laa jual menjual . Tapi tak wajib pun laa , terserah pada individu , persatuan and unit beruniform masing - masing . Gerai aku jual ice blended and rojak buah . Astaga , mula - mula tadi seriously kelam - kabut gilaa . Mana taknya , still ada lagi benda yg tak prepare , cikgu main lepas tangan jea , sabar jea laa aku . But but , at last everything is under control . Sorry banyak banyak kepada sape sape yg dah beli dekat gerai kitaorg , mula-mula agak lambat jugak nak dapat order korang kan ? And sorry jugak if tak bape nak sedap . Seriously , aku tak hebat bab bab masak ape semua nie .

Tapi yg paling laku and gerai ramai org kerumun , gerai Azizi , Najoi , Khairul and Afif . Yea laa , confirm sedap kot aku rasa . Burger kan , sape tak sukaa . Kesian aku tgk deaorg , tak menang tangan kot . Huhuhu . Untung mesti banyak tuhh . Sampai aku nak beli pun tak bole sebab ramai sgt and aku pun kena balik sebab tumpang Jannah kan . Well , im having so much fun today . Thanks for them , yg dah buat aku happy hari nie :)

Monday, June 27, 2011

Lumrah kot ? Huhuhu .

 Satu jam saja , ku telah bisa , sayangi kamu di hatiku 
Namun bagiku melupakan mu butuh waktuku seumur hidup 

ST12 - Saat Terakhir 

Yeahh , maybe lagu nie familiar and ramai org dah dengar and tao . Tak tao knape aku tiba tiba teringat lagu nie . Agaknya sebab tak betul kot ? Huhuhu . Well , lirik lagu nie meaningfull sgt sgt . That's why aku suka kot . Tapi lagu nie cite pasal awek dea mati . Yg tu aku tak suka laa , just ada sebahagian lirik jea laa yg aku suka . Mmg susah kan bila kita nak lupa org yg kita syg ? Kita maybe suka and selesa dgn dea tak sampai satu hari kott , tapi nak lupa ? Hahaha , seumur hidup kot ? Tu pun belum tentu ag . Sama mcm keadaan aku sekarang . Susah sgt nak lupa , tapi at least aku try and aku hampir hampir berjaya la kot . When i see they together today . Kinda shock , but it's okay . Sebab aku mmg betul betul OK ! There is nothing more aku perlu pikir and marah . Dahh benda nak jadi kan ? Takdir Allah takda sape bole halang . Just got to move on jea laa . Hahaha post nie confirm dahh merepek melalut dahh . Huhuhu , it's good to be a new JAJA :) 



Sunday, June 26, 2011

Nak iPhone ! Please laa ..


Arghh , aku pun tak tao knape aku terbayang-bayang benda nie jeaa sekarang . Seriously , dulu aku tak minat sgt iPhone nie . Entah knape tiba tiba skrg mcm org gilaa jea nak benda nie . Huwaaaa , mcm ne nak dapat ? Nak mintak mama dgn abah confirm tak dapat . Kena usaha sendiri laa nie . Sob sob sob :(

Saturday, June 25, 2011

penat wohh , tapi berbaloi :)

Yeahh , just came back from SMK Sultan Yusuf , Batu Gajah . Got camp for addmath and physics . Wahhh , mmg tension gilaa tadi . Sehari suntuk physics and addmath . Huhuhu , but berbaloi laa , aku yg tak bape nak pndai nie pun bole pham . At least tak banyak , sikit pun jadi laa kan ? Hehehe . Must do something for SPM . But not today and now . Penat sgt , otak dahh tepu wehh . Hahaha . Well , i saw him tadi . Hurm seems happy . Takpe laa , hope happiness is always with you . I won't disturb you . Don't worry okay ? Huhuhu . So Jaja fighting ! Forget the past okay ? SPM ! :)

Thursday, June 23, 2011

Biarkanlahh , asalkan aku tak cari pasal . huhuhu ~

Well , aku just doakan korang happy laa yea . Just don't worry aku takkan kaco korang laa . Aku pun ada maruah jugak . Aku takkan caras hak orang okay ? So , depends dekat both of them laa . As long aku tak kaco and sibuk sibuk pasal korang . Fine okay ? And tak payah nak buat muka tak puas hati and muka muka yg berkaitan dengannya . Sebabnya aku sama sekali takda apa apa niat jahat okay ? Hope happy selalu . That's all . Fullstop okay ?

Wednesday, June 22, 2011

Im happy , with myself now :)

Yeahh , im really really happy . Seriously , tak pernah rasa happy and se'better' nie before this . Alhamdulilahh . Study punn dah boleh dapat focus . Tadi blajaa addmath pun senang jea bole masuk kot . Hopefully bole laa ingat sampai bila bilaa . Thanks Allah . Bahagiaa kot aku sekarang ? Sebabnya aku dah dapat life aku yang dulu . Bukan bahagia bercouple ok ? Huhuhuhu . Dah takda istilah couple couple dahh kot . But tak boleh yakin sgt , mane laa tao nanti tiba tiba jadi laen pulak kan ? Kerja Allah , mane kita nak tao . But , buat masa sekarang mmg takda laa kot . SPM wehh , huhuhu . Trial ag . Cuak kott . Pray for me :)

Tuesday, June 21, 2011

As usual :)

Yeaa , as usual laa rutin hidup aku . Sekolah , balik sekolah and tuition . Tapi hari nie skip g tuition . Hahaha sebabnya Fairuz ada netball pulakk and Abah malas nak hantar . Well terpaksa laa 'cuti' hari nie . Kesian dekat Jiji , sorang sorang jeaa . Sorry wehh bukan saje tak nak g , dah takda sape nak hantar . Nak harap aku ? Ehh , entah laa . Seriously , sampai sekarang aku mmg tak reti bawak motor , naik tuhh reti laa . Hahaha . Aku takut and lngsng tak confident nak bawak moto . Tak tao laa kenapa . Haihh , maybe aku terus bawak kereta laa nanti . Puas jugak aku belajar dulu bawak moto tapi tak jugak jugak dapat . Benak sgt hati nie kot . Hehehe , well takpe laa , tak semstinya tak boleh bawak moto tak boleh bawak kereta kan ? After abeh SPM nak amik lesen kereta . Yeaahaaa ! Best gilaa , cehh macam nak amik lesen tuhh senang jea . Mcm yea yea pass jea nanti . But hopefully bole lahh pass . Teringin jugak nak jalan jalan bawak kereta kann , mcm bangga sikit . Hehehe :D

Monday, June 20, 2011

Everything is clear now :)

Hahaha . Today , aku rasa macam org baru laa . Huhuhu , no more sakit sakit hati and bengang bengang dahh . Dah dah tak mao pikir apa apa dahh . Just nak focus study untuk si jantung hatikuu SPM :) Hehehehe . What past is past . Move on Jaja ! Yeahh , im really really happy today . Tak macam 2 hari lepas kott . Harap harap kegembiraan aku nie akan bertahan lama . Aminn :) Tapi yg paling lawak Jannah dengan Fairuz laa , ade ke cakap aku dahh couple sebab asyik text jeaa . Hahaha wehh aku tak couple laa . Tu just kawan dalam bearshare jeaa . Takda ape ape yg lebih punn , lagi pun bukan aku selalu text dea punn . Lagi pun sekarang aim aku tak payah kott nak couple couple nie . Study wehh . Hahahaha , lagi punn untuk future aku jugakk . Yeahh , after dah mcm mcm jadi , aku dahh dapat pikir dgn lebih matang laa . Lagi pun kalau couple , risiko untuk clash and frust tuhh tinggi sgt sgt . So , dah laa tak nak ambil risiko . Sakit wehh , hahaha . So mulai sekarang saya akan belajar untuk melupakan benda benda yg patut dilupakan . Sebabnyaa saya nak happy jea mulai sekarang . Tak nak marah , dendam and benci dahh . Well , hidup kena positive kann . Everything happens for a reason and ada hikmah-Nya . Just aku jea yg tak tao ape hikmah dea . Saya nak senyum and happy selalu and baik dengan semua orang :)


Saturday, June 18, 2011

Im gonna be OK !

Today , it was a hard day for me .

Huhh , seem like was a bad day .

But , im gonna be ok .

No need to remember this day . 

No need to remember what happens .

No need at all !

I must move on , and yeahh surely i will be OK ! 

Thanks Allah :) 

Friday, June 17, 2011

ahh persetankan !!

Persetankan apa yg kaw dengar ,  Jaja .

Persetankan apa yg kaw rasa , Jaja .

Persetankan apa yg kaw nmpak , Jaja .

Persetankan apa yg baru kaw lalui tadi , Jaja .

Persetankan segala-galanya , Jaja ..


* hope happiness is always with you .




Wednesday, June 15, 2011

Runsing !

Kenapa mesti hampir hampir ?

Kenapa mesti aku dekat bawah ?

Kenapa mesti dea ?

Kenapa aku rasa macam nie ?

Kenapa semua nie terjadi ?

Kenapa laa ? Haihh , im really really not expecting this situation . 

But , there is nothing i can do . Fate . Ya Allah , tenangkanlahh hati hamba-Mu ini .

Tuesday, June 14, 2011

Maybe ..

Maybe everything will be alright ,

Maybe this condition will change to better ,

Maybe we can be like before ,

Maybe i can get the happiness that i want ,

Maybe i get all that i have mention ?

Hurm , who knows ? It's all up to Allah , i will accept anything that will happen :)

Monday, June 13, 2011

Lyrics , that give me strength .

Dahh dua post dahh nie Jaja oii . Haa , pedulii apaa , blog aku . Tengah serabut sekarang nie . tak tao knape .

Then , dgr laa lagu . Lyrics lyrics yg aku sukaa .


And I'm gonna miss you , like a child miss their blanket 
But i have gotta move on with my life 
It's time to be a big girl now ,
And big girls don't cry .

- Big Girls Don't Cry by Fergie 

Why did i let myself believe miracles could happen 
Cause now i have to pretend that i don't really care 

I thought you were my fairytale 
A dream when i'm not sleeping 
A wish upon a star it's coming true 
But everybody else could tell 
That i confuse my feelings , with the true 
When there was me and you .

I'm only left with used-to-be and once upon a song 

Now i know you're not a fairytale 
And dreams were meant for sleeping 
And wishes on a star , just don't come true

- When There Was Me And You by Vanessa Hudgens 

I got to move on and be who i am 

But at least for now , i gotta go my own way 

- Gotta Go My Own Way by Vanessa Hudgens 

I'm a big big girl in a big big world 
It's not a big big things if you leave me 
But i to to feel
That i to to will miss you much 
Miss you much 

- Big Big Girl by Emilia 





I hope you will recover soon .

Hopefully , kaw akan cepat sehat laa nanti yeaa . Tipu if aku tak terkejut tengok keadaan kaw tiba-tiba mcm tuhh . Tapi apa aku boleh buat ? Aku just boleh doa kan moga kaw cepat sehat . Entah laa aku rasa mcm aku kejam sgt dekat kaw , tapi aku kena jugak buat . Tapi tak tao laa if kaw nak kesa ke tak kan ? Bukan aku tak nak ambil tao or ambil berat , tapi aku tak nak nanti kaw cakap ape pulakk kan , yea laa i should be alert with your 'last warning' . Ok , fine i understand that . There is nothing more i can do . Sebab keadaan dah lain sekarang . Yeahh for sure sekarang maybe ada org yg lebih ambil berat pasal kaw and make you more happier than before . If betul , aku doa kan kaw sentiasa happy because you deserve that . Apa yg aku cakap nie ikhlas and aku tak pernah nak simpan apa-apa dendam or benci kaw . Tapi aku tak tao pulakk kaw mcm ne ? Well it's all up to you . Just take care yourself , kalau boleh aku tak nak jadi apa-apa lagi dekat kaw . Cukup laa apa yg pernah aku buat dekat kaw dulu . Aku harap kaw dapat laa buat pilihan and dapat cari 'pengubat hati' kaw . I know there is someone . Maybe , kita akan bercakap or bertegur balik . Tapi aku pun tak tao bilaa , just leave it to Allah . Aku reda dengan apa yg jadi . Take care , jaga diri and jaga kesihatan :)

Sunday, June 12, 2011

Hahaha , padann laa tak melayann ! :D

Hahaha , aku rasa mcm nak gelak kuat kuat jeaa ! Hahahahahahha . Nak tao kenapa ? Sebabnya aku rasa mcm lawak sangat sangat ape yg baru aku lalui dalam cuti nie . Macam drama pulakk . Ok ,  well mcm nie cite dea . Masa dekat camp easymath tuhh , kan jumpa kawan kawan lama . Then tukar number phone ape semua laa . Then masa malam nak tunggu order makan dekat kantin Semesti tuhh , aku pun terdengar laa sorg mamat nie tiba-tiba panggil aku , then aku toleh . Rupa-rupanya , kawan lama aku memerangkap 'scandal' masa bebudak duluuu . Aku pun just senyum jea laa balik . Ok then , balik asrama . Aku on phone tengok tengok ada miss call and message from him . Aku pun gelakk jeaa . Cepat betul , baru jumpa tadi dahh teros text . So , aku pun just layan jea laa , as a friend . Takda niat nak feel ape benda semua nie . Agak lama jugak laa kitaorg text , sampai habis camp pun still contact ag . Dea mcm menjerumus kan aku ke dalam 'dunia tu ' ( hahaha korang paham paham jea laa ) tpi aku buat donno jeaa , buat selamba badak tak pham . Dahh mmg aku anggap kawan jeaa kan . Then mcm biasa jugak laa text  kan , tapi tak kerap sgt . And satu hari tuhh tiba-tiba langsung tak text ape semua , aku pun weird laa jugakk kan . Tapi lantak laa , maybe busy kott and sampai sekarang langsung tak dengar cite ape semua . On fb punn langsung tak tego aku , aku jea rasa mcm gedik tego tego dea . Menyesal gilaa akuu . Last last baru aku bukak fb dea tdi tgk "in a relationship with ....................... Hahaha , dan dan tuh jugakk aku gelakk . Baru aku sedar patut laa senyap jeaa budak nie . rupanya dahh ade awek . Dalam pada masa yg sama  aku malu jugak sebab ada text dea ape semua . Tapi seriously , aku takda ape ape feel pun , just friend jeaa . Hahahah , patut laa kaw diam jeaa . Barulah sekarang aku paham perangai dea macam mana kot . Kan ? :D

Im used with that

Relax Jaja , relax ok . Macam kaw tak bisa jea face benda benda mcm nie dulu kan ? Yg worst dari sekarang punn kaw penah face . Tak kan baru kecik mcm nie dahh nak melatah ? Dah nak touching sedeh bagai ape semua ? If dahh mmg ketentuan mcm nie , kaw tak boleh buat ape dahh . Allah dahh tentu kan . Maybe ketiadaan kaw akan buat deaorg semua happy kot . Takpe Jaja , jangan paksa if deaorg tak nak and tak bolehh jadi mcm dulu . Salah sape kan dulu ? Salah kaw jugakk keadaan jadi lain sekarang ? Enough laa , just accept that truth yg sekarang nie kaw kene belajar hidup tanpa deaorg . Tak lama lagi punn semua akan bawak haluan masing-masing * sighh . Just be strong . Lama -lama nanti kaw akan biasa dengan benda benda nie semua . 

Saturday, June 11, 2011

Barbie :D

Haa , kenapa aku tiba tiba nak merepek pasal nie ? Well , hahaha mesti tak ramai yg tao aku mmg suka Barbie . Since kecik ag and sampai skrg punn minat jugakk tpi tak fanatic sgt mcm masa kecik dulu laa . Hahaha lawak jea if tao dahh besar pnjng boleh jadi mak orang pun suka Barbie ag . Tapi nak buat mcm ne , dahh mmg aku sukaa . Dari kecik ag yg suka bagi aku Barbie nie tak lain tak bukan Chu laa , adik bongsu abah . Hehehe , thanks Chu . Dea selalu tanya aku nak Barbie ke takk , kadang ladang siap cakap " nanti kalo periksa dapat nombor satu , Chu bagi Jaja Barbie yea " . Hahaha , sampai mcm tuhh sekali baik Chu . Well masa kecik kecik dulu bole laa grab jea nombor 2 and 3 , skrg nie nak grab nombor mcm tuhh ? Kirim salam awal awal ! Hahaha . So , aku ada laa jugak beberapa koleksi Barbie yg still ag aku simpan smpai skrg , tpi jgn expect laa condition dea still cantik masa baru mula mula beli dulu . 

So , Barbie yg first


Haa , nie dea . Yang first sekali aku dapat . Nie Chu belikan masa bawak aku jalan jalan g Parade dgn Mie masa kecik kecik duluu , tak silap aku tengok wayang kott . Cite Scooby-Doo 1 . Hahaha , masa dapat nie punya laa happy .

Yg second pulak ,


Nie Barbie Rapunzel . Masa tuhh tengah famous sgt sgt . Nak sgt aku Barbie nie , kebetulan pulakk masa tuhh exam aku dapat nombor satu . Hahaha ape ag , Chu pun offer laa . Punya laa seronok ! Tpi aku tak dapat cari gambar yg sama mcm barbie aku tuhh . Nie pun mcm look-alike jugak laa . 

Yg third pulakk ,


Barbie Cinderella , cantik kan ? Huhuhu .

So yg last pulakk ,


Barbie Cherry aku panggil . Hahaha sebabnya bau Barbie nie wangi mcm cherry . Rambut dea pun cantik jeaa . Lurus jeaa .


So tu laa diantara Barbie yg aku ada . Tak banyak mana pun smpai berpuluh-puluh or beratus-ratus . Lagipun mama dengan abah dahh marah asyik menyusahkan Chu jeaa . Tapi dahh Chu yg offer kan ? Hahaha , btw maybe koleksi aku kan bertambah ag kot nanti ? Aku akan beli jugak Barbie if dahh keje nanti . Tak aku main punn , bagi anak anak aku nanti . Hahahah , kerek laa kaw Jaja :D 

Friday, June 10, 2011

City Hunter ! :)

Yeahh , my Lee Min Ho is back ! Yes yes yes yes , akhirnya aku tengok jugakk cite nie . Hehehe , gumbira tak terkata . Well , ternganga aku tengok Lee Min Ho berlakon dalam cite action mcm nie . He is so great ! Handsome pluss charisma betull weyy ! Gilaa dahsyat laa cite nie bagi aku . Bagi 4 bintang ! Hahaha , aku dah mulaa naik gilaa sawan nie . Tapi sebenarnya tak habis pun ag aku tengok cite nie , hahaha . Baru episode 4 , hehehe . But but cite dea seriously tak membosankan , bagi aku laa . Dengan tengok cara dea fight ape semua mmg best laa . Tak berkedip mata aku . Hahaha . Wahh aku suka gilaa ! Dah dah jangan nak merepek ag Jaja . Jom sambung tengok balik City Hunter !! Yeayy :) 

Thursday, June 9, 2011

L O V E , C I N T A ~

Love ? Cinta ? Maksudnya sama jeaa , just different language . Aku pun tak tao knape hari nie rasa mcm nak merepek psal benda nie . Takpe laa , let's hear my 'kemerepekan' . Hahaha , well for sure semua org paham the meaning of these words and maybe penah alami ke ape ke kann ? Sebab this things org snggup buat ape jea . And sebab this things jugak kadang kadang ada jugak yg hanyut mcm bukan berpijak di bumi yg nyata jea . Hurm well , yeahh aku penah rasa benda benda nie semua , but semua dah tinggal sejarah kot . Takda gunaa nak ingat ingat ag , if org yg kita syg setengah mati dulu dahh tak perlukan kita , benci kita , and dah lupakan kita . No need , it's useless i think . Aku tao ramai yg tak kan agree kot dgn opinion aku nie . Dulu pun aku tak agree dgn opinion mcm nie , tpi bilaa pikir pikir balik ada jugak betulnya . Buat apa berharap ag dgn sesuatu yg tak pasti and tak mungkin lngsg terjadi ? Just waste of time kott ? Aku heartless ? Dulu tak , skrg yeaa . Aku mmg heartless sgt sgt skrg nie . Maybe pengalaman banyak mengajar aku jadi kuat dan tabah mcm nie kott . And for sure dgn bantuan Allah SWT . Takda yg mustahil if kita berusaha ke arah itu . Takda yg mustahil dgn bantuan Allah SWT . Sayangg ? Yea , aku pun penah rasa mcm nie . Aku tao mcm ne rasanya if dah syg someone tuhh sgt sgt . Mmg susa sgt sgt nak lupa . Terok jugakk laa kan ? Tapi nak or tak nak kita kena jugak buat . Sampai bilaa nak meleleh air mata , frust sebab clash ? Sampai bilaa nak ingat benda benda masa couple dulu yg dah sepatutnya jdi sejarah ? Eventhough susa , we have to do it . Tak kan sebab nie nak masa depan hancur , tak kan sebab nie nak tgk parents kita sedeh ? No , don't do it . Allah is always with us . Tipu laa aku cakap if tak ingat lnsg dgn someone yg penah kita kongsi kasih syg dulu . Mmg tipu sgt sgt laa . Tapi aku percaya satu benda jeaa , sesuatu yg terjadi mesti ada hikmah dea . Maybe Allah nak bagi yg lebih better dari dea or maybe Allah nak kita memperbaiki kesilapan masing masing . Who knows right ? Dalam cinta nie mmg kadang kadang indah sgt sgt , tpi kadang kadang sakit yg teramat amat sgt . Mcm makan sambal belacan kott . Pedas mcm ne punn nak jugak makan . Apa yg boleh aku cakap cinta tuhh akan dtg sendiri . No need nak cari cari kott . Jodoh dahh mmg Allah tentukan . So tugas kita as hamba dea kena usaha and redha dgn ape yg akan Allah bagi . That's all . Simple kan ? Aku pun tak sedar selama nie . Apa apa pun aku mmg bersykur sgt sgt , lepas 'terlerai ikatan yg tak berapa nak rasmi nie ' aku lebih kenal diri aku sendiri and kenal erti kehidupan . Tapi yg the most things , aku belajar dari ape yg dah jadi nie ialahh KEJUJURAN  . Dalam hidup kita kena jujur walau dalam keadaan ape sekali pun . KEBENARAN mmg pahit untuk ditelan tapi ia lebih baik dari PEMBOHONGAN yg semata mata untuk kepentingan diri sendiri .

Wednesday, June 8, 2011

Am I Heartless or What ?

Seriously , aku betul betul tak tao knape dgn aku skrg . Why Jaja ? Knape aku tiba tiba jadi mcm nie ? Really really have no idea about this . Aku rasa mcm aku nie heartless . Mana tak nyaa , tdi aku try dgr lagu jiwang tangkap leleh , tpi aku bole tak rasa ape ape pun . Weird tak ? Kalau tak dulu teresak-esak nak nangeh and mulaa laa feel abis tak tentu pasal . Tapi skrg mmg betul betul dah laen sgt . Sejak bilaa hati aku jadi keras ? Sejak bilaa aku dah recover ? Entahh laa , aku pun tak tao . Actually , baru hari nie dan ketika ini dan saat ini baru aku sedar yg aku mmg dah laen sgt sgt . Fuhh , rasa mcm tak caya pun ada , but that the truth . Dengar lagu White Horse by Taylor Swift mcm dgr lagu Negaraku jeaa . Dengar pulakk lagu The Story Only I Didn't Know by IU , lagi laa haram jeaa mcm takda feel lngsg dahh aku . Buat buat dengar gitu gitu jeaa . Hahahaha , knape dgn kaw nie wahai Maizatul Shahiza bt Meor Zul Hassan ? Musykil musykil . Satu jea conclusion yg aku boleh buat , Allah dah makbulkan doa aku . Allah dah bantu aku untuk kuat hadapi semua nie . Terima kasih Ya Allah . Aku bersyukur yg teramat sangat . Aku dah tak nangeh , dah tak tension , dah tak pikir bukan bukan and dah bole happy balik mcm Jaja yg dulu . Alhamdulilah , aku harap sgt sgt keadaan aku nie akan kekal sampai bila bila . Aku tak nak dahh jdi mcm dulu . Aku nak jadi manusia yg berpijak di bumi yg nyata . Aku nak mulakan hidup yg baru . Tak nak toleh ke belakang and ingat benda benda yg mungkin tak kan jadi mcm yg aku nak . Aku just nak hidup happy . That's all .

Untitled

Hurm yea , seriously tak tao nak tulis ape . Nak merepek ape pun tak tao . Hahahah , dah kes berat laa nie kalo aku dah tak tao nak merepek ape . Well , maybe sebab semalam dah kena 'basuh' dgn mama . Lahaii , rase nak koyak cuping telinga wehh ! Hahaha , tpi mmg salah aku jugak . Malas ag , mane tak mengamuk mama . Sorry laa yea mama , kdg2 mood malas mmg susa nak control . Aigoo , kena laa rajin balik lepas nie . Study wehh , SPM dah nak dekat sgt nie . Haiyoo , aku rasa mcm taak nak amik pun ada . Hahaha * buat lawak tahap babun jea kaw nie jaja . SPM tak nak amik ? kaw nak jdi ape ? Housewife pun belum tentu dpat ag tao . Hahahah ngee . Dah mulaa naik aura gilaa tak bertempat aku nie . Well , mmg dalam hidup sseorg tuhh mesti kena tempuh jugak 3 or 4 exam besar dlam hidup dea for tentukan future . UPSR , PMR , SPM and STPM . Huhh , kdg2 tuhh aku mengeluh jugakk , knape laa byk sgt kene blajaa ? Byk sgt kena studyy ? Tpi tak bole cakap mcm tuhh  . Rasulullah cakap menuntut ilmu biar smpai ke negeri Chinaa . * cewahh , berfalsampah pulak kaw nie jaja , hahaha . But , that is very2 true . Hurmm , so i have to move on . For myself , family , and my future beloved . Future beloved ? Aku pun tak tao sape . Ngeee :D

Sunday, June 5, 2011

Letih yang teramat laa sgt , tpi menggembirakan :)

yeahh , dah miss update blog for 1 day . hahaha . baru 1 day nak kecoh . ape la kaw nie jaja . hahaha . nie sebab letih yg teramat sgt smpai tak larat nak berceloteh dlam blog nie . ok , smlam 4 June , kena pulakk g Penang . atas sebab2 yg tertentu . dahh laa balik hari . letih nyaa Allah jea yg tao . then hari nie pulak abah dgn mama ajak pergi Ipoh . aku ape ag , yeayy !! hahahah , sebab Ipoh jea laa tmpat yg aku suka and biasa kan . then takda laa shopping sakan sgt . just beli buku and jalan2 . tu jea laa makna cuti dlam hidup aku . keluar dgn family . that was the best thing . seriously , tak tipu . maybe aku nie jenis rapat dgn family kott . that why g mane2 mesti ade mama or abah . i just cant live without them . esok nak balik kg pulakk . lahaii , bertambah penat laa aku . takpe laa , sekali sekala kan . bukan selalu . then lusa , kena laa jalani rutin harian aku . abah da warning dahh . " cuti jgn nak relax sgt , sedar diri tuhh sikit " hehehe . bisaa jugak percakapan abah yeaa . terpaksa kan , as a student nak buat mcm ne . dgn buku mmg tak bole berenggang lama2 :)

Friday, June 3, 2011

yeah , im happy now .

cehh , tiba2 jeaa happy tak tentu pasal aku nie . tak tao laa knape since balik dari kem easymath nie , mood aku laen . happy jea . takda daa muka monyok . hahahha . just dont know why . maybe sbb dpat jumpe kwan2 lama balik kott . that was the best moments in my life . ececece , feeling habis laa kaw jaja . gedik jeaa kot . but , seriously , aku happy sgt2 . tpi tak tao knape ek ? hahahah . hopefully aku dpat laa tao sebabnya nti .


saya tengah senyum happy mcm kucing nie :D

Wednesday, June 1, 2011

Reunion kott . hahahah .

well aku baru jea balik dari camp easy math hari nie . dekat semesti . mcm reunion kott , jumpe kwan2 lame balik . wahh best2 . then bilaa jumpe semua usha pelik jea dekat aku , mcm aku nie alien jeaa . hahaha . mcm2 suara aku dgr . " jaja kaw da kurus laa " " jaja knape kaw da kurus sgt ? " hahahah sedikit sebanyak bangga pulak . kekeke . guys , aku biasa jea laa . takda kurus mane pun , da lame tak jumpe kan . yea laa 5 taun kott . jumpe kawan2 tok lela and dato ' sagor . wonderful time sgt2 . tak rugi pergi . hopefully , dpat laa jumpe korg ag . im gonna miss you guys so much :)

Saturday, May 28, 2011

are you gonna miss me ? hahaha .

so , im going for addmath camp . 4 days 3 night , at semesti . Sekolah Menengah Sains Teluk Intan . tak penah g pun sebelum nie . hahahah , wonder jugak mcm ne tmpatnya . tpi da buat research dari kwan , mcm ok la . hopefully , esok semuanya berjalan dgn lancar . ok that all . AFK :)

Friday, May 27, 2011

Lost again . hurm ..

kenapa laa perlu kita hilang org yg kita syg and rapat ? hari nie bad news , aku and kawan2 akan hilang ustaz yg amat2 kitaorg syg . sama mcm kitaorg hilang ustazah dulu . tpi nak buat mcm ne dahh kene transfer kan . seriously , i love both of them so much . aku dah anggap mereka tuhh mcm parents aku sendiri . aku hormat sgt2 . sedah sgt2 hati nie . nangeh aku bilaa jumpe ustaz tdi . sebak sgt2 . yea laa , ustaz da lama ajar aku dgn kawan2 semua . mane bole lupa kan ? ustaz baik sgt2 . ustazah pun sama . yeah for sure , i will miss them . Ustaz Muhammad Zahir Mahmud and Ustazah Nazhatulsima Abdullah . belum pernah ag aku jumpe insan sebaik mereka . harap2 Allah panjangkan umur mereka berdua untuk menabur bakti mendidik anak2 bangsa . and harap jugak mereka akan bahagia dgn hijrah kali nie . hijrah itu kan pengorbanan :)

Thursday, May 26, 2011

Pesan mama :)

" Nanti kalo nak kawen cari lelaki yg lebih sygkan kita , jgn kita jea yg lebih2 syg kan dea . sebabnya lelaki nie kalo tao yg kita syg dea sgt , dea bole buat ape yg dea suke . nanti kita yg perempuan nie yg saket hati " . boleh dikatakan setiap kali tgk cite Nora Elena tuhh mesti mama akan pesan dekat aku and semua anak2 perempuan dea . " mama ckap nie bukan ape sbb , mama ade ramai anak perempuan . tu jea " . yea mama , jaja pham sgt . tpi susah kot nak cari lelaki mcm tuh dlam dunia nie . ada ke pun ag ? hahahah . Allah jea yg tao . maybe ada , tapi mungkin tak dpat nak accept , sbb tak cinta or syg . just tiap kali mama ckap mcm nie , mcm tersentak jea tangkai hati nie . * hahahah emo pulak kaw nie jaja . seriously , susa nak cari lelaki mcm tuh . kebanyakannya perempuan yg lebih sygkan lelaki kan ?

* just nak share jeaa , takda niat nak memperkecilkan kaum Adam yeaa :)

Wednesday, May 25, 2011

jiwang japp .

Berikan ku waktu untuk bersamamu meniti hari ,
Tak puas bagiku dan kau pun berlalu ,
Tinggal ku sendiri .

Gelap seluruh jiwaku ,
Ku ingin benar bersama denganmu ,
Dan kau pun menjauh .

Tiba-tiba kini kau telah berubah ,
Apakah salahku ?

Kau yang ku kenali ,
Dan kini menjadi insan yang lain .

Dulu kau berjanji akan hidup semati meniti hari ,
Semuanya telah berakhir .

Ku ingin benar bersama denganmu ,
Dan kau pun menjauh .

Tiba-tiba kini kau telah berubah ,
Apakah salahku ?

Semuanya telah berakhir ..

Ku ingin benar bersama denganmu ,
Dan kau pun menjauh .

Tiba-tiba kini kau telah berubah ,

Apakah salahku ... ?

* Song : Berubah by Erry Putra feat Reen Rahim ( Ost Nora Elena )

act , lagu nie meaningfull sgt2 bagi aku . hurm , sedeh kot . but life must be go on :)

Sabar .

hari nie ? hari paling terok kot dlam hidup aku . mood aku spoil . dah laa nak jawab exam tasawwur tadi . and because of that things aku tak dpat focus ape aku jwb and of course jawapan aku merepek2 . Allah jea yg tao ape yg aku rasa tdi . hurm , takpe laa . takda ape aku bole buat melainkan bersabar . mungkin nie semua karma . aku redha jea . aku akan cuba bersabar selagi aku bole dan aku akan mengalah selagi aku bole . aku tao Allah sentiasa bersama aku , kerana dea tao ape niat hati aku . dan dea jgak tao ape yg aku buat . biarlah org tak percaya aku sekali pun , asalkan Allah percaya aku . mungkin tuh dah ckup buat aku . tak semua hati org kita dpat puaskan dan tak semua org akan percaya kita walaupun kita dah berkali2 bagi penjelasan . walaupun org tuh merupakan org yg kita syg . aku cuma boleh berharap yg keadaan akan berubah menjadi lebih baik . aku tao tak semudah itu , tapi takda apa yg mustahil dgn izin Allah . Allah maha mendengar , maha pengasih dan maha penyayang . kdg2 bila kita buat jahat , org akan ingat kita jahat selama-lamanya . biarkan lahh deaorg nak anggap mcm tuh . asalkan kita tao ape niat kita . dan kita dah betul2 menyesal terhadap kesalahan yg kita pernah buat . mulut org mmg tak bole tutup . biarlahh org nak pndang serong , hina , jijik sekalipun . kena kuatkan semangat dan SABAR .

Monday, May 23, 2011

thank you so much ..

you ,
thank you so much for what you have said to me ,
thank you so much for the way you look at me ,
thank you so much for the way you talk to me ,
thank you so much for being honest eventhough it's hurt me a lots ,
thank you so much for avoiding yourself from me ,
thank you so much for not to talk at me at all ,
thank you so much for not smile at me at all ,
thank you so much for having me realize that all the memories is gone ,
thank you so much because you have forgotten me ,
thank you so much for everything ..

i will not forget all of this until i die . thank you so much ..

Sunday, May 22, 2011

what wrong with me ?

pls laa jaja , da dua kali kaw post dlm blog hari nie tao . hurm , i just dont know knape dgn aku hari nie . mcm2 benda kot aku pkir . mcm2 bnda yg aku ingat . entah laa , mcm da tak berpijak di bumi yg nyata jea . kejap mood ok , kejap tak . Ya Allah , tenangkan lah hati aku . esok nak exam . tak tao laa dpat buat ke tak . jaja , what past is past ok . tak guna dah nak ingat2 . jaja pls be strong . for mama and abah . they all love and need u . hurm , kalo laa senang jea kita bole lupa kan benda yg pernah jadi dlm hidup kita , maybe takda org yg commit suicide , gilaa , stress or whatsoever . i just dont want to be like them . i just want to live happy without any problems or whatsoever . i dont want to repeat the old mistakes that i have done towards my parents and my friends . sometimes , i think like im useless . there are so many things in my mind . move on jaja , u can do it . face all of this with smile . InsyaAllah , u can do it :)

not in a mood , maybe ..

laa knape laa dgn aku hari nie ? tak bersemangat lngsg plus ngantok nya lagi . hadoyai ==" nak kate tido lmbat sgt tak kot . biasa jea . pkul 12.15 . bgn pun bole tahan jgak laa , nak dekat pukul 9 . * hahaha kantoi anak dara bgn lmbat . tpi knape laa ngantok lagi nie ? lahaiii . bajet nak laa study , last2 study depan notebook laa . hahahah terok betul aku nie . Ya Allah , hilangkan lah ngantok nie . tak nak laa asyik tido jeaa , nti jdi comel ag . tak nak laa . esok skola and esok last paper untuk students yg amik 9 subject . aku belom ag abeh exam , ada tasawwur ag . hadoyai . mati aku mcm nie . mmg laa tasawwur tak bape nak susa sgt , tpi kalo dah tak bace buku , susa laa jadinya kan ? dgn physics lagi . astaga , sabar jea laa wehh . abah da bising tgk aku nagadap notebook jea nie . takpe laa , nak jdi anak mithali kena laa dgr ckap parents kan . so aku pun tak tao nak merepek ape lagii . it's time for study kot :p hahahah . ok then , tata :)

Saturday, May 21, 2011

Lee Min Ho :)



kenal tak mamat hot gilaa nie ? hahaha maybe ade yg kenal and maybe ade yg tak kenal . sape2 yg minat korea mesti ade tgk cite Boys Over Flowers kan ? so , mesti kenal mamat gilaa hot nie . hahahah . Lee Min Ho . first time aku tgk dea dlm cite Boys Over Flowers laa . gilaa hensem . sampai skrg mmg aku tak dpat lupa cite tuh . tak tao knape aku minat sgt dekat dea nie . mmg laa hensem kan tpi ramai ag actor korea yg hensem . tpi aku tetap pilih dea . first time tgk teros aku sukee . hahahaha :D * gatai jea rupenya aku nie . aku post pasal dea nie sbb saje nak share . sebab for me he is the best actor laa . aku tao ramai yg tak kan setuju kott :p hahahah . but nak buat mcm ne kan , da aku minat . bilaa tgk gambar dea yg tersenyum tuhh , perghh cair gilaa laa wehh . ade aura tuhh . terus semangat gilaa aku . hahahah . hopefully dpat laa g korea . teringin sgt2 nak g sana . tak kesaa laa for further study or melancong . mmg nak sgt2 g . wait for me yaa Lee Min Ho opaa :) 

PHYSICS !

OMG , isnin nti exam physics . haihh , tak tao laa bole jwb ke tak . tak tao knape , aku tak minat sgt physics . better ag biology kott . at least bole ag bace . the truth is aku lagi suka membaca dari mengira nie . gune otak kanan jeaa byk . hahahaha . that why laa tak bape nak pndai math , addmath and physics nie . just dont know mcm ne nak buat aku suke subject2 nie smue . da try kott :p hahahah . tpi nak buat mcm ne kene jugak blaja subject2 tuh . so jaja , move on ! hari nie pulun habis2 physics ok . physics kaw tak penah lulus tao ? sedar diri wehh ! :( struggle , fighting !!!

Friday, May 20, 2011

first post :D

hey all , finally aku buat jugak balik blog nie . hurm , entah knape . maybe sbb suke2 or sebab tgk org laen ade blog kot :D act , da byk kali buat blog , then delete jea tak abeh2 . so we'll see if blog aku nie akan bertahan atau tak . hahaha , kdg2 tak sempat nak update then terus buat decision nak delete jea . entah ape2 kan ? well , let me introduce myself bgi sape2 yg tak kenal lagi . my name is Maizatul Shahiza bt Meor Zul Hassan . just call me jaja . it would be nice :D and yes , im 17 . victim of spm . hahaha , wish me good luck . suke sgt2 gelak and senyum if mood ok ,. kalau tak ok paham2 jea laa yea . stay in kampar , perak . nothing special about me . just dont know how to describe myself . i am me and no one else can be me . agree ? ;)